Mikään ruoka-aine ei pääse monipuolisuudessaan lähellekään kananmunaa. Kananmuna on välttämätön sekä gourmetkeittiössä että kiireisen lapsiperheen hätävarana.

Hyvä lähtökohta on, että kananmuna haudutetaan, eikä suinkaan paisteta. Keltuaisen kuuluu jäädä munan keskelle kokonaiseksi ja juoksevaksi. Älä siis riko kananmunaa liian korkealta pannulle, vaan anna sen liukua kevyesti pannun reunaa pitkin.

Paistaminen aloitetaan miedon lämpöiseltä, eikä suinkaan kuumana tirisevältä pannulta. Varo, ettei paistinpannu kuumene liikaa, sillä kananmunan reunat eivät saa olla rapeita ja ruskeita. Se pilaa paistetun kananmunan hennon maun. Muista kohtuus paistamisajassa, sillä kananmunan tulee olla olla pehmeä, valkuaisen kiinteä ja keltuaisen juokseva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *