Monet meistä tietävät kylmän veden terveellisen vaikutuksen ihoon, verenkiertoon ja muihin kehon toimintoihin. Avantouinti ja jääkylvyt ovatkin vanhan kansan ja nuorten biohakkereiden yhteisharrastus nykyään.

Kylmä suihku aktivoi samaan tapaan verenkiertoa ja pitää sydämen terveenä. Suurin hyöty kylmästä suihkusta on verenkierrolle. Jos kärsit verenkierron ongelmista, kylmä vesi herättää verenkierron toimimaan tehokkaammin ja auttaa levittämään happea ja ravintoaineita kaikkialle kehoon.

Kylmä suihku herättää kehon toimimaan saman tien ja stimuloi puolustusjärjestelmää tehden siitä samalla vastustuskykyisemmän. Vastustuskyky taistelee viruksia, tulehduksia ja bakteereja vastaan. Kylmä vesi tekee myös hyvää iholle sisältä ja ulkoa.

Ihohuokoset supistuvat kylmässä ja iho pysyy siloisena ja kimmoisana. Kasvojen iho kannattaa huuhdella kylmällä vedellä aina ihonpuhdistuksen jälkeen, jotta ihohuokoset sulkeutuvat – näin niihin ei pääse kertymään likaa ja samalla pidät ihon heleänä.

Jos sinulla on haasteita saada motivoitua itsesi jääkylmään suihkuun, kannattaa aloittaa lämpimästä ja vaihtaa hetken päästä kylmään. Saunan jälkeen on myös helpompi kääntää suihkuhana kylmälle.

Uskallatko ottaa kylmän suihkun jo tänään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *