Sinivalo on valon taajuus, jota löytyy luonnollisesti auringonvalosta. Kirkasvalolamppujen teho perustuu sinivaloon. Sinivalolle altistuu runsaasti tietokoneiden ja älylaitteiden kuten kännyköiden ja tablettien näytöistä.

Haitalliselle sinivalolle altistumista voi vähentää laitteisiin ladattavilla sovelluksilla ja ohjelmilla. Ne säätävät näytön väriä luonnollisemmaksi. Suosittelen käyttämään sinivalosuodattimia varsinkin jos käyttää älylaitteita paljon ja iltaisin.

Tässä muutamia hyväksi todettuja ohjelmia:

F.LUX (laptop) Ohjelma toimii Windows- ja Mac-tietokoneissa. Ohjelma reagoi ympäröivään valoon ja muuttaa laitteen valon tilan mukaan. F.lux muuttaa näyttösi värilämpötilaa vuorokaudenajan mukaan. Lämminsävytteinen iltaisin ja auringonvalon sävyinen päivisin. Kun aurinko laskee, se muuttaa näyttösi värisävyä sopimaan sisävalaistukseen. Aamulla näyttösi värisävy mukailee auringonvaloa. Todella suosittu ohjelma.

Lataa tästä: https://justgetflux.com

BLUELIGHT FILTER FOR EYE CARE (Android) Ilmainen sovellus toimii Android-puhelimissa ja monissa tableteissa. Se säätää näytön väriä niin, että silmiä rasittavaa sinivaloa heijastuu vähemmän. Sovellus ei himmennä näyttöä mutta suodattaa sen luonnollisen väriseksi. Ohjelman saa halutessaan käynnistymään automaattisesti.

Lataa tästä: https://play.google.com/store/apps/de…

COLOR TINT (iPhone) iPhonen tuorein ohjemistopäivitys iOS 10 sisältää paljon uusia hyviä ominaisuuksia ja vihdoin voit vähnetää sinivaloa näytölläsi itse puhelimen asetuksista. Voit laittaa puhelimeesi ”Color Tint” -asetuksen, joka muuttaa ruudun valon punaiseksi haluamaasi aikaan. Color Tint värjää koko näytön punaisella filtterillä. Asenna Color tint seuraamalla seuraavaa polkua puhelimesi asetuksista.

(ENG) Settings – General – Accessibility – Display Accommodations – Color Filter

(SUOMI) Asetukset – Yleiset – Käyttöapu – Näytön mukautus – Värisuodattimet Valitse Color Tint (värisuodatus) puhelimesi filtteriksi, jonka jälkeen voit scrollata alaspäin värivalikkoa.

Valitse ”voimakkuus” kohdasta punainen vahvemmaksi. Nyt puhelimesi lähettää vain punaista valoa, joten silmiesi on helpompi mukautua valoon pimeällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *